2013年上半年安徽省事业单位公开招聘笔试考试大纲
2013-12-02 18:52:56  

英 语

认知5000个以上英语单词,能正确理解难度适中的书面材料,把握所读材料的主旨大意,了解说明主旨大意的事实和细节;既理解字面意思,又能根据所读材料进行判断和推理;既理解个别句子的意义,也理解上下文的逻辑关系,并能在阅读中根据需要自觉调整阅读速度和阅读技巧。

例题:Until the 1980s, the American homeless population comprised mainly older males. Today, homelessness strikes much younger part of society. In fact, a 25-city survey by the U.S. Conference of Mayors in 1987 found that families with children make up the fastest growing part of the homeless population. Many homeless children gather in inner cities; this transient and frequently frightened student population creates additional problems — both legal and educational — for already overburdened urban school administrators and teachers.

Estimates of the number of homeless Americans range from 350,000 to three million. Likewise, estimates of the number of homeless school children vary radically. A U.S. Department of Education report, based on state estimates, states that there are 220,000 homeless school-age children, about a third of whom do not attend school on a regular basis, But the National Coalition for the Homeless estimates that there are at least two times as many homeless children, and that less than half of them attend school regularly.

One part of the homeless population that is particularly difficult to count consists of the “throwaway” youths who have been cast of their homes. The Elementary School Center in New York City estimates that there are 1.5 million of them, many of whom are not counted as children because they do not stay in family shelters and tend to live by themselves on the streets.

Federal law, the Stewart B. McKinney Homeless Assistance Act of 1987, includes a section that addresses the educational needs of homeless children. The educational provisions of the McKinney Act are based on the belief that all homeless children have the right to a free, appropriate education.

1、It is implied in the first paragraph that .

A.the writer himself is homeless, even in his eighties

B.many older homeless residents are going on strike in 25 cities

C.there is a serious shortage of academic facilities

D.homeless children are denied the opportunity of receiving free education

2、The National Coalition for the homeless believes that the number of homeless children is .

A.350,000   B.1,500,000

C.440,000   D.110,000

(3、4、5题略,答案为C C )

写作

要求报考者根据对给定材料的理解,按照要求撰写一篇文章,主要测察报考者分析理解和文字表达能力。

安徽事业单位招聘网>>
分享到:
关键词阅读
安徽事业单位招聘考试网
事业单位微信页面 关注事业单位微信
全面的备考资讯,专注于教学方式的研究,免费的备考讲座
充满热情的老师团队,在中公实现梦想!